Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie Neteland : 'Bestuurder met levenslang rijverbod gevat en inbeslagname verdovende middelen politie Neteland en Douane'

Politie Neteland

Donderdag 1 augustus hield de lokale politie Neteland in samenwerking met de Douane een succesvolle actie verkeer in Herentals en Grobbendonk.   Dankzij de alertheid en snelle interventie van de collega’s die meewerkten aan de actie, kon voor de tweede keer op een maand tijd een bestuurder met een levenslang rijverbod gevat worden.

"Een opmerkzame collega merkte een voertuig op dat bij onze diensten gesignaleerd stond", zegt Ellen Tack, adviseur optimale bedrijfsvoering Politie Neteland.

"Het voertuig werd achternagereden en kon worden staande gehouden. De bestuurder was bovendien in het bezit van verdovende middelen en legde een positieve drugtest af. Hij beschikte niet over geldige boorddocumenten. Het voertuig werd in beslag genomen.

In een ander voertuig troffen onze medewerkers verdovende middelen aan achter de binnenbekleding. Bij nog een ander voertuig was een passagier in het bezit van verdovende middelen.

Enkele bestuurders waren niet in bezit van een geldig keuringsbewijs, verzekeringsbewijs of inschrijving.

76 bestuurders werden onderworpen aan een ademanalyse. Geen van hen was onder invloed van alcohol.

De Douane inde €1.187 aan openstaande penale boetes en schreef een boete van 500 euro uit voor onterecht gebruik van rode diesel.

Lokale politie Neteland zal met regelmatige acties verkeer zoals deze blijven inzetten op verkeersveiligheid."  (pol)

 

Politie Neteland

Deel dit artikel